Mjölkleveranser på massaj-vis

Mjölken, som har en fetthalt på cirka 10%, levereras i kalabacher som bärs av åsnor, och precis som på andra mejerier vägd mjölken in och det antecknas vem som levererar och hur mycket. Sedan tas prover på mjölken för att se att den inte surnat på vägen och att allt är ok. Efter att mjölken vägts in pastöriseras den i en grytpastör som värms upp med vedledning.  Grytan värms upp till 90 grader för att att mjölken ska kunna pastöriseras.

Mjölken levereras till mejeriet i dessa avlånga kalabacherI vedeldade grytpastörer pastöriseras mjölken.

 

I vedeldade grytpastörer pastöriseras mjölken.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Tanzania 2011

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s